Klättra, skejta eller fynda. Folkparken erbjuder utomhusaktiviteter för alla.

Här nedan hittar du exempel på kul aktiviteter som man kan göra på Folkparken.

Aktivitetspark

Under 2011 öppnade Folkparkens aktivitetspark som byggdes tillsammans med Skellefteå Kommun. Förutom skateboard välkomnar vi också exempelvis kickbikes och cykel. I parken finns bland annat en vertikalvägg, en rejäl pool, en streetyta, en snakerun och en pumptrack. Parken är av hög klass, och stod som yta för den välbesökta Betongcupen 2012, en tävling med SM-status.

Skateparken öppnar någon gång i april/maj när snön tinat bort och allt hunnits ställas i ordning. Ända fram till att snön kommer är det sedan öppet dygnet runt och självklart är det helt gratis att besöka aktivitetsparken..

Verksamheten i parken sköts av den lokala skateboardföreningen. För frågor kring parken, kontakta Skellefteå Skateboardförening eller besök www.skellskate.com

Beachvolley

Längst ner i sydväst på Folkparksområdet ligger Beachvolleybollytan. De fyra planerna används för träning men är så klart också öppna för allmänheten om du är intresserad av att komma och spela med dina vänner.

Beachvolleybollytan sköts av KFUM Volleyboll, för mer info om dem eller ytan kontakta dem på skelleftevolley@jeloin.net eller 0910-159 70.

Graffittivägg

Vid staketet på parkens östra sida finns en 12 meter lång graffitivägg som är öppen för alla som är nyfikna på graffitikonst. Allt från nybörjare till erfarna målare visar upp sina verk på väggen.

Tillsammans med ABF arrangerar Skellefteå Graffiti verksamhet på väggen i form av studiecirklar där man kan få hjälp att köpa in färg och hitta andra att måla tillsammans med.

För mer information om väggen är du välkommen att kontakta Magnus Nilsson på ABF på magnus.nilsson@abf.se eller 070-691 85 21. Besök också gärna Skellefteå Graffiti på Facebook där de visar upp både nya och gamla verk.

Klättervägg

Vid parkens östra ingång finns Klättersvampen. Är du intresserad av klättring är svampen en spännande utmaning. Under sommarhalvåret är Klättersvampen öppen för allmänheten dygnet runt och självklart är det gratis.

Klättersvampen sköts av KFUM Skellefteå som sköter all planerad verksamhet på svampen. För mer information kontakta dem på kansli@kfumskelleftea.se eller ring 076-801 08 58.

Loppis

Under sommarhalvåret är söndagsloppisarna på Folkparken en av de mest besökta attraktionerna i Skellefteå. Säljborden ställs upp i rader som aldrig tycks ta slut och besökarna kan ofta räknas i tusental.

Även inomhus i Kronan, den största lokalen i Folkparken, arrangeras regelbundet loppisar. Håll utkik här på hemsidan och på Folkparkens Facebooksida för datum för kommande loppisar.

Streetbasket

I Parkens östra del finns den asfaltbelagda streetbasketplanen som är i matchstorlek med två korgar. Planen är öppen för spel dygnet runt. För mer information om basketplanen kan du kontakta KFUM på kansli@kfumskelleftea.se eller 076-801 08 58.